Zaterdag 14/05 & zondag 15/05 vonden de Vlaamse Jeugd Eindronde plaats. Door de mooie prestaties van het voorbije seizoen stonden onze U11-, U13-, U17- en U19-Jongens alsook onze U19-Meisjes klaar om het beste van zichzelf te geven.


U11-Jongens:
Het Vlaams Kampioenschap voor de U11-Jongens zit erop! De eerste twee wedstrijden begonnen goed en deze werden dan ook met 2-0 gewonnen. Na een pauze van 2u45 min stond de belangrijkste wedstrijd van de dag op het programma namelijk Lizards - Torhout. Na deze lange pauze kregen we onze jongens niet op 100% en dit was merkbaar tijdens de wedstrijd. We liepen van in het begin meteen een achterstand op en konden deze nooit volledig bijbenen. Einde wedstrijd 2-0 in het voordeel van Torhout waardoor zij al Vlaams Kampioen waren. Onze laatste wedstrijd was tegen Maaseik en bij winst van 1 set waren wij zeker van zilver! Dit was dan ook ons doel! We namen een sterke start en de jongens duwden door! We wonnen uiteindelijk met 2-0 en waren dus vice Vlaams kampioen der kampioenen! Dit mede dankzij de steun van Vhl tijdens deze laatste wedstrijd! Zij werden dan ook verdiend Vlaams kampioen der Bekerwinnaars! Met dank aan Jens die Lukas verving kunnen wij deze dag in schoonheid en met trots eindigen.

U13-Jongens:
Zij  hebben een schitterd paroucs afgelegd. Zij werden dit seizoen zowel Vlaams-Brabants Kampioen, Vlaams Brabantse Bekerwinnaar en dit weekend sloten zij af als Vlaams kampioen der kampioenen! Door deze laatste winst moesten zij echter nog een wedstrijdspelen en dit tegen Roeselare in de supercup. Roeselare dat door winst in de VJCL al zeker was van het ticket voor het Belgisch Kmapioenschap van volgend weekend werd het harde werk van onze jongens nog meer beloond. Door deze supercup te spelen werden onze jongens ondanks nipt (2-1) verlies toch beloond met het tweede ticket voor het Belgisch Kampioenschap van volgend weekend!

U17-Jongens:
De bleke prestatie van de bekerfinale helemaal uitgewist gisteren op het Vlaams Kampioenschap!! Met opgeheven hoofd keerden we huiswaarts want enkel thuisploeg Amigos konden ons kloppen met het kleinste verschil. Toch een dik verdiend applaus van de jongens met hun welverdiende zilveren medaille voor alle trouwe supporters die er altijd voor hun zijn, Marc, Jozef, Vera, Anja, Pauwel, Kristin, Koenraad en ouders van Sebastien, Ward, Edu, Lode, Wout en last but not least onze supercoach Jens, die nu op jacht gaat naar zijn eigen successen in het zand, in de zaal, met zijn examens,.....! SUCCES Jens DIKKE MERCI, we blijven je volgen en je zal ons zeker nog langs de lijnen kunnen verwachten om je aan te moedigen!!

U19-Jongens:
De U19-jongens stonden voor een moeilijke opdracht, maar dit maakt het nog net iets leuker. Doordat zij het Vlaams-Brabants Kampioenentornooi van de U19 eerder dit seizoen hadden gewonnen waren zij zeker van de Vlaamse Eindronden. Dat het moeilijk ging worden konden we zien aan de poule. Ze zaten namelijk met Mendo Booischot in de reeks die eerder dit seizoen ookal de VJCL had gewonnen en dus al zeker was van het Belgisch Kampioenschap. Maar deze eindronde begonnen goed en onze jongens wonnen de eerste drie wedstrijden met 2-0. De laatste wedstrijd van de poule was de beslissende wedstrijd tegen Mendo. Bij winst speelden onze jongens de supercup tegen de winnaar van de andere poule voor het tweede ticket voor het Belgisch Kampioenschap. Maar Mendo nam de bovenhand en drukte hun niveau van het hele jaar door en wonnen deze laatste wedstrijd. Het seizoen van onze U19-Jongens zit er dus op, maar ook zij kunnen achterom kijken naar een mooi parcours en naar mooie jaren binnen de jeugd.

U19-Meisjes:
Vandaag zijn de U19 Lizards meisjes knap Vlaams competitiekampioen geworden en hebben ze de supercup nips verloren tegen Gent in een razend spannende finale. Proficiat dames met deze glans prestatie!
Tevens afscheid van de jeugd en van onze super coach Tim Van de Wielle die de meisjes vele jaren naar de jeugdtop heeft gebracht en gevormd heeft tot een hechte vriendengroep, hartelijk dank daarvoor Tim