Afgelopen vrijdag 1/12/17 ontvingen onze Dames C Volanzo Landen-Zoutleeuw B. In een partij tussen de nummers 2 en 8 van het klassement werd zelfs de coach van Volanzo niet ontzien.


Met een uitstekende competitiestart van 5 opeenvolgende overwinningen hadden de Lizards zich geprofileerd als schaduwfavoriet voor de titel. Toch hebben Dames C ook met heel wat pech af te rekenen. Met Hilde Helsen (pols), Annelore Van Leuven (been en enkel) en Jessika Herroelen (voet) zat de ziekenboeg goed vol. Coach Miki Milutinovic kon nog maar over 7 fitte dames rekenen. Ook Liesbeth Willems had haar deel van het blessureleed gehad en kwam na een lange revalidatie van een zware knieoperatie voor het eerst in 10 ! maanden terug in actie tijdens een hoofdwedstrijd.

In de sporthal van Korbeek-Lo werd al snel duidelijk dat het geen topmatch zou worden. Beide teams hadden meermaals te maken met concentratieverlies, waardoor er nooit echt mooit volleybal te zien was. Onder andere door een sterk spelende Sofie Wuyts (net terug uit vakantie) wisten de Lizards dames in de eerste set echter al snel op voorsprong te komen. Die voorsprong kwam nooit in het gevaar en bouwden ze stelselmatig uit: 25-11.

In de 2e set bleek vooral de opslag van de spelverdeler bij Volanzo de Lizards pijn te doen. Dames C bekampten Volanzo echter met dezelfde wapens. Met opslagreeksen van Veerle Van Leuven en Jérina Roeckaert werd ook de tweede set thuisgehouden: 25-21.

In de derde set konden de speelsters van Volanzo geen vuist meer maken. Maar niet enkel zij kregen het hard te verduren, ook hun coach deelde in de klappen. Trouw genesteld kost naast de zijlijn; kreeg hij namelijk onverwachts een stevig aanval langs de lijn van Laura Poulmans te verwerken. Gelukkig zonder veel erg, waardoor de match al snel hervat kon worden. De Lizards keken niet meer achterom en snelden naar een 25-14 overwinning.

Met deze overwinning - én de traditionele #winfie - zetten de Lizards Dames C zich nog iets steviger aan de top van het klassement. Als nummer 2 komen er echter voor nieuwjaar nog twee kleppers van thuismatchen aan. Eerst staat er de partij tegen nummer 1 VC Feniks Haacht B op het programma (9/12/17 om 16u00) met een week later een ontmoeting met Sterko Kortenberg A, het nummer 3 (16/12/2017 om 16u00).