Seizoen 2017-2018 waren we genoodzaakt om de bewegingsschool “Learn2Move” een jaartje stop te zetten. We zijn seizoen 2017-2018 met veel vernieuwingen gestart waardoor dit project onvoldoende mankracht samen kreeg. We horen echter vanuit verschillende hoeken dat deLearn2Move gemist wordt en daarom zouden we vanaf volgend seizoen terug willen beginnen met sport aan te bieden voor de allerjongsten.


Lizards Learn2Move heeft als doel om jonge kinderen tussen 2,5 en 5 jaar verschillende basisbewegingen aan te leren. Elke week stellen de trainers een parcours op waarin verschillende bewegingen uitdagend aan bod komen. Om op de leefwereld van de kinderen in te spelen wordt meestal rond een thema gewerkt. Zo zullen sommige parcours zich in de ruimte afspelen, anderen op de boerderij en nog anderen in het circus. De bewegingsvaardigheden waar rond gewerkt wordt zijn nuttig op latere leeftijd en een belangrijke eerste stap in de sportwereld. “Je moet eerst leren stappen vooraleer je kan lopen”. Daarnaast is het ook belangrijk dat men er al vroeg bij is om te ontdekken waar een kind aanleg voor heeft en dat men de mogelijk heeft om werkpuntjes (bvb hoogtevrees) op speelse wijze te overwinnen. Het spreekwoord “jong geleerd is oud gedaan” is dan ook een belangrijk moto.

Om de bewegingsschool terug op te starten hebben we niet alleen kinderen nodig, maar ook begeleiders die het zouden zien zitten om op zondagvoormiddag hieraan mee te werken. We zetten dan alles samen op, begeleidden de sessies en breken nadien ook weer alles af. Onze eigen Jolien Vissers heeft interesse getoont om de organisatie van de Learn2Move naar zich toe te trekken. We hopen vanuit het hele bestuur dat we samen met haar een mooi ensemble kunnen creëren om dit prachtige project weer vorm te geven.

Ben je geïnteresseerd om ons team te versterken, stuur dan zeker een mailtje naar vissers.jolien@hotmail.com en hopelijk tot snel!